V potoku našiel náboj z I. sv. vojny, vyrúbal drevo z chráneného územia

27.09.2006 Celý región

V potoku našiel náboj z I. sv. vojny:\r\nVčera popoludní telefonicky oznámil na políciu 58 ročný muž z obce Jedlinka, okr. Bardejov, že v potoku Jedlinka pri r...
V potoku našiel náboj z I. sv. vojny:
Včera popoludní telefonicky oznámil na políciu 58 ročný muž z obce Jedlinka, okr. Bardejov, že v potoku Jedlinka pri rovnomennej obci našiel jeden náboj.

Na miesto bol vyslaný policajný pyrotechnik, ktorý upresnil, že ide o delostrelecký náboj z I. sv. vojny a vyrobený bol v roku 1907. Náboj po zaistení bezpečne zneškodnil.

Vyrúbal drevo z chráneného územia:
Návrhom na podanie obžaloby na 67 ročného muža z obce Stakčín ukončil poverený príslušník PZ zo skráteného vyšetrovania v Snine prípad trestného činu porušovania ochrany rastlín a živočíchov.
Obvinený muž 3.3.2006 bez povolenia vyrúbal z lesného porastu Mazurov, v katastri obce Snina, 5 m3 dreviny - jelše, brezy a topole. O päť dní neskôr, teda 8.3.2006, prichystané drevo za pomoci ďalšieho muža vyvážal z lesa na nákladnom aute, pričom bol prichytený policajnou hliadkou. V mieste, z ktorého stromy vyrúbal a vyvážal, je trvalý trávnatý porast s prvým stupňom ochrany.
Pre poškodenú urbársku spoločnosť vznikla škoda najmenej 5 500. - Sk.
 

Vyberte región

mark